Werkwijze

U bent op zoek naar een goede docent die snel voor u aan de slag kan. Om u met uw ideale kandidaat te kunnen matchen, beginnen we met een uitgebreid intakegesprek. Wat voor docent zoekt u, voor hoeveel uur en voor hoelang? Hoe zit uw organisatie in elkaar en welk type collega zoekt u? Zodra wij uw organisatie goed kennen, gaan wij zoeken in ons uitgebreide docentennetwerk om de beste kandidaat voor u te selecteren. SECA vervult de rol van makelaar tussen de onderwijsinstelling en de markt van ingeleende docenten. Doordat SECA bij het inlenen van personeel de enige is die factureert, nemen wij de administratieve, juridische en financiële taken van u over en loopt u geen wettelijke of fiscale risico’s.

De perfecte match

Een zeer uitgebreide intake en screening van onze docenten vormt de basis van onze succesvolle bemiddeling. Tijdens onze selectiegesprekken zoomen we sterk in op de intrinsieke motivatie. Ook doen we een uitgebreide referentiecheck. Door deze persoonlijk aanpak zijn wij als geen ander in staat om een perfecte match te maken op basis van uw wensen. Is een docent bij u aan het werk, dan kunt u rekenen op korte communicatielijnen en een persoonlijk toegewezen casemanager. Ook hoort training on the job, coaching van de docent en een lesbezoek tot ons standaard begeleidingstraject.

Van vast tot freelance; alles wordt voor u geregeld

Wij verzorgen alle administratie rondom de aanstelling van uw nieuwe collega. Het salaris is gebaseerd op de onderwijs CAO en is afhankelijk van werkervaring en opleiding. U heeft keuze uit vele samenwerkingsvormen waarbij geldt dat er geen arbeidsrechtelijke risico's zijn tijdens en na het dienstverband. Werkt u liever met een ZZP’er? Die hebben wij ook in onze database! Ook in dit geval verzorgen wij alle voorkomende formaliteiten, zoals bijvoorbeeld het regelen van een VAR-verklaring om met ZZP'ers te kunnen werken.

Uw voordelen :

  • Volledige ontzorging in het werven van nieuwe collega’s.
  • Keuze uit de beste onderwijsprofessionals. 
  • Tijdrovende processen zoals vacature plaatsen, selecteren en onderhandeling over secundaire arbeidsvoorwaarden worden aanzienlijk verkort. 
  • Snel handelen volgens vooraf bepaalde voorwaarden en afspraken. 
  • Bij detachering: aantrekkelijke tarieven en heldere payrolling. 
  • Doordat SECA goed bekend is met uw behoefte en organisatiecultuur én de kandidaten, krijgt u de beste match. 
  • Vaste contactpersonen en korte communicatielijnen. 
  • Maatwerk oplossingen bij werving, selectie, detachering en inleen van ZZP’ers.